Metroseksüel Erkek Nedir?

Bakım konusu uzun yıllar öncesinden bile sadece kadınlara özgü bir kavram değildir. Erkekler de her dönemde bir birey olarak bakımlarına özen göstermişlerdir. Yıllar geçtikçe erkeklerin de kadınlar gibi kendilerine zaman ayırma ve bakım yapma isteği artmıştır. Hal böyle olunca metroseksüel nedir?  Geçmişten günümüze nasıl değişiklikler göstermiştir? Metroseksül erkeklerin özellikleri nelerdir? Metroseksüel nasıl olunur? soruları en çok merak edilenler arasındadır. İşte tüm bu soruların cevapları ve detayları..

Mekroseksüel Erkek Nedir?

Mertoseksüel  kelimesi çok eski yıllardan günümüze kadar gelmektedir. Ancak bu kelime anlamı bakımından yıllara göre farklılıklar göstererek gelmiştir. 90’lı yıllarda yine erkekler için metroseksüel kelimesi kullanılırdı. Ancak o dönemlerde bu tabir erkekler için alay konusu olarak kullanılırdı. Bu nedenden dolayı çoğu erkek metreoseksüel olduğunu saklar ve gizlerdi. Ancak kelimenin zaman içerisinde anlam değiştirmesinden dolayı günümüzde böyle bir durum söz konusu değildir. Günümüzde bakımlı ve kendisine özen gösteren erkek olarak kullanıldığı için erkekler ve kadınlar tarafından çok dikkat çekmektedir. Metroseksüel erkek çıktığı ilk yıllarda sadece erkeklerin cinsel anlamdaki tercihleri durumunda kullanılan bir kelime olmuştur. Günümüzde ise bakımlı ve estetik görüntülü erkekler için kullanılmaktadır.

Metroseksüel Erkek Olma Adımları Nelerdir?

Bakımlı, estetik, hijyenik, düzenli erkek anlamlarını kapayan metroseksüel erkeklerin özelliklerini detaylandıralım.

Metroseksüel erkekler genellikle bıyıksız, sakalsız yada kirli sakallı olurlar.

Metroseksüel erkekler için kişisel bakım, saç ve cilt bakımı olmazsa olmazlar arasındadır.Güzel giyinmek, stil sahibi olmak, vücut bakımı yapmak, manikür ve pedikürünü ihmal etmemek metroseksüel erkelerin özellikleri arasındadır.

Metsoseksül erkekler için bakımlı ve bir stile sahip saçlar önemli konular arasındadır. Düzenli ve temiz görüntü içeren saç tıraşı tercih edilir. Bunun yanında kaşların biçimi ve düzenli olması da metroseksüellik açısından önem kazanır. Sakal konusunda genellikle sıfır sakal yada sinek kaydı denilen biçim tercih edilirken kirli sakal durumu da tercihler arasında olabilir. Ancak daha uzun saç ve sakal metroseksüel erkekler için uygun olmayacaktır.

Metsoseksüellik konusunda erkeklerin dikkat etmesi gereken diğer nokta ise vücutlarının formDa olması konusudur. Bu konu giyim konusu ile tamamlandığı zaman ortaya güzel görüntüler çıkacaktır. Bu nedenle her zaman vücudun formda olması gerekir. Sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıkları vazgeçilmezler arasındadır. Günlük hayat koşturmasında spor ve beslenme alışkanlıkları ihmal edilmemelidir.

Metroseksüel erkekler eskiye göre kadınsı yanlarını vurgulama konusunda çekimser davranmamaktadır. Ancak bu konununda belli başlı bir doz çerçevesinde olması gerektiğini unutmamamız gerekir. Hal ve hareketlerin, konuşma tarzının aşırısına kaçılmaması gerekir. Makyaja yönelim gösterilmemelidir. Makyaj konusu kadınlara özgü olarak nitelendirilmektedir.

Metroseksüel erkekler her konuda bir bütün olmak zorundadır. Sadece fiziksel ve görünüş olarak değil de bunun dışında da kültür, eğitim, bilgi olarak da kendisini geliştirmiş durumda olası gerekir.

Okuma alışkanlığı belli bir vizyon ve statüdeki yaşam tarzı alışkanlıkları metroseksüel erkeklerin özelliklerini tamamlar niteliktedir.

Metroseksüel Erkeklerin Özellikleri Nelerdir?

Metroseksüel erkeklerin giyimlerinin her zaman özenli ve güzel olması bunun dışında belli bir tarz ve stil sahibi olması gerekir.

Dağınık olmayıp yaşamlarının her alanında düzeni benimsemektedirler. Bu nedenle metroseksüel erkekler her zaman hijyenik ve bakımlarına özen göstermelidir.

Metroseksüel erkeklerin sosyal olmalı ve arkadaş çevrelerinin kalabalık olmasının yanında arkadaş çevrelerinin vazgeçilmezleri arasında olmaları da dikkat çeken bir diğer özelliktir. Metroseksüel erkekler karşı cinsteki arkadaşları ile de güzel ve keyifli vakit geçirirler.

Her zaman gittikleri mekanları tanınanları arasında yerlerini alırken bulundukları ortama da neşe ve enerji katarlar.

Özgüvenli, yenilikçi, kendini sevmek, çekici ve belli bir auraya sahip olacak şekilde kendilerini yetiştirirler.

Bunun dışında son olarak ise metrosekseül erkeklik konusunda söylememiz gereken şey taklit şekilde değil de her bakımdan kendilerine özgün davranışlar sergilemesidir. Bu konu oldukça önemlidir. Çünkü taklit durumu olursa yukarıda saydığımız özelliklerin hiçbirine ulaşamamış olursunuz bu durum sizi hem metroseksüel erkeklikten uzak bırakır hem de imajınızı zedeler.

 

 

 

 

 

Ne düşünüyorsun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

    ilk bulusma taktikleri

    İlk Buluşmayı Kusursuz Hale Getirecek İlk Buluşma Taktikleri!

    Erkeklerin Kadınlara Açılması? Davranışları?